dušan tittel
@DusanTittel: 1.-8. júl 2017, Holiday Park Orava, Tittel Football Camp 2017
blog
MÁJ 06

Bella Italia

Asi by bolo pre každého ťažko pochopiteľné keby prvý blog na mojej stránke nebol o futbale ale v jeho obsahu by som sa venoval takým témam ako je církev, politika alebo naša spoločnost. Nie nie, dnes sa budem venovať futbalu ale ubezpečujem vás, že sa nevyhnem v budúcnosti aj iným zaujímavým témam ktoré trápia mňa a určite aj vás.
Sviatok 1.mája som mal možnosť osláviť tak ako sa na správneho futbalistu patrí dobrým futbalom. :)

Môj vek a moja váha nie sú síce už ideálne na také silné predsavzatie v aktívnej podobe a tak som sa rozhodol stráviť tento májový večer, návštevou nádherného štadióna Juventusu v Turíne na odvetnom semifinálovom zápase Európskej ligy s Benficou Lisabon.
Štadión pod Alpami je nádherný a určite patrí k piatim najkrajším v Európe. Profesionálna organizácia zápasu, nádherné predzápasové choreo zo strany fanúšikov, rivalita súperov to všetko zaručovalo nádherný futbalový večer. Hviezdy na strane Juventusu, mladé futbalové talenty na strane Benfiky a jeden z najlepších anglických rozhodcov garantovali boj do poslednej minúty. Na tríbúne mali možnosť diváci stretnúť bývalé futbalové hviezdy ako Diega  Maradonu alebo Pavla Nedveďa.
Najznámejší taliansky spevák Eros Ramazzotti zastupoval umeleckú obec  a tak to bol pestrý mix ľudí ktorí majú radi futbal. Som rád že som bol medzi nimi a sviatok práce  som mohol oslávil výborným zápasom a veľkým zážitkom na celý život.
Výsledok síce pre Talianov v konečnom hodnotení nebol dobrý a tak sa z postupu do finále Európskej ligy, ktoré sa bude hrať práve na tomto štadióne Stadio Delle Alpi ako znie povodný názov štadióna radovali hráči Benfiky Lisabon.
Trošku mi síce bolo ľúto smutných Talianov po zápase ale tri dni na to mohli oslavovať ďalší triumf v talianskej Sérii A a tak verím že na ten nešťastný zápas s Benfikou už aj zabudli a tak čoskoro začnú s prípravou na Ligu Majstrov v novej sezóne.
Vďaka za možnosť stráviť krásny májový večer v prítomnosti skvelého futbalu a aj keď mi rodinka na tribúne chýbala a tak som doma všetkým sľúbil že sa na Juventus este určite raz vrátime. :)