dušan tittel
@DusanTittel: 1.-8. júl 2017, Holiday Park Orava, Tittel Football Camp 2017
blog
FEB 06

Keď sa ma opýtate ....

Prečo politika....? Odpoviem vám,že dôvodom je moje veľké sklamanie z toho všetkého čo sa deje okolo nás akým smerom sa vyvíja naša spoločnosť. Pri rozdelení Československa ekonomické prognózy neboli síce pre nás veľmi priaznivé ale bol som presvedčený, že sme národ schopných,milých a pracovitých ľudí a vďaka týmto vlastnostiam sa priblížime k vyspelým krajinám o veľa rýchlejšie ako naznačovali prognózy. Možnosť slobodne rozhodovať o smerovaní našej krajiny som považoval za veľkú príležitosť ukázať svetu aký národ žije pod Tatrami. Nie, nechcem kritizovať a útočiť na politikov či politické strany za to ako to u nás dnes vyzerá s korupciou a odbornosťou, však nikto nie je bez viny a každý má svoj určitý podiel na dnešnom stave. Skôr chcem hľadať riešenia ,veď posúďte sami.

Keď sa ma opýtate či je normálne aby sme za 25 rokov nedokázali diaľnicou spojiť naše dve najväčšie mestá a možno by som to aj  pochopil keby vzdialenosť medzi tými to mestami bola tisíc kilometrov. My sme nedokázali postaviť súvislých 400 km diaľnice a bolo by mi fakt jedno či by to bolo severnou alebo južnou vetvou, lebo viac by ma zaujímala ekonomická návratnosť celej investície riešená odborníkmi a nie straníckymi politikmi. A preto poviem,nie je to normálne.

Tak ako nie normálne že po 25 rokoch „budovania“ demokratického Slovenska máme rozbité školstvo a zdravotníctvo a preto sa vôbec nečudujem učiteľom či zdravotným sestrám že štrajkujú a majú moje sympatie a podporu aj keď nám to komplikuje v rodine situáciu čo s deťmi počas štrajku J.  Ako počúvam z médií z eurofondov sme zrekonštruovali tisícky škôl a škôlok,niekedy aj tam kde to nebolo treba a tak väčší profit z toho mali skôr stavebné firmy ako naše školstvo. Samozrejme česť výnimkam, aby som nehádzal všetkých do jedného vreca. Trápi ma,že sme nedokázali  vytvoriť funkčný systém nášho školstva na všetkých jeho stupňoch a tak máme vysokú školu aj tam kde nemá opodstanenie gymnázium...

Čím som starší tým viac chápem,že nečinne sa prizerať čo sa deje v našej republike asi zrovna nebude ideálny postoj človeka, ktorému záleží aby naše mestá a obce poskytovali ľuďom priestor na spokojné bývanie,na prácu,na kultúru či šport. Na Slovensku je málo takých miest a ja chcem aby ich bolo čo najviac a preto sa chcem ešte viac aktívne zapájať do politického života v našej krajine. Nie som záchranca ani spasiteľ našej krajiny ale urobím všetko preto čo je v mojich silách  aby to bolo inak a preto HRDO – ODBORNE – SLUŠNE.